Expositie Fleremaheerd 2007
Deze schilderijen waren door ons beschikbaar gesteld voor de tentoonstelling die gehouden werd bij Fleremaheerd te Sebaldeburen.
Vanaf 12 mei waren deze bij Fleremaheerd te bezichtigen.

Dit was een persbericht over de expositie

Met de tentoonstelling “Einde van lange reizen”opent Galerie het Gebint het seizoen 2007. Zaterdag 12 mei om 15.00 is de opening.
Wie de Galerie binnenloopt staat direct oog in oog met verrassend keramiek van Eva Ouden Ampsen. Zij is geboren in Amsterdam, woont en werkt in het Westerkwartier.
Zij vervaardigt handgeboetseerde vazen en schalen, die na het bakproces worden beschilderd en gedecoreerd met voorstellingen en motieven van oude Japanse prenten. Zie ook haar website: www.evaoudenampsen.nl.
Wanneer men verder door de Galerie wandelt ziet men authentieke aboriginalkunst. Door de grote belangstelling bij de vorige tentoonstelling heeft het Gebint weer een nieuwe collectie over laten komen. Dit jaar is met name werk van vrouwelijke aboriginalschilders te zien. Jillian Williams en Tinya M schilderen met acryl op linnen in warme kleuren hun campsites, bush  en scorpin dreaming.
Onverwacht werk is ook te zien van Tjalling Fleer. Abstract en gestileerd brengt hij in olieverf en acryl uiteenlopende werelden samen.
Nieuw is het werk van Trija Niks. Haar reeks van “De Wachtenden”, aan het eind van lange reizen zijn kleurrijk, raadselachtig en Oosters.
De Galerie presenteert bovendien lampen van Geke Slagman en schilderijen van Jan Renkema.

U vindt de Galerie Het Gebint bij de Fleremaheerd, Westerzand 11  9862 TM Sebaldeburen

 

Expositie Fleremaheerd 2006

Een aantal schilderijen waren door ons beschikbaar gesteld voor de tentoonstelling die gehouden werd bij Fleremaheerd te Sebaldeburen.
Van april tot september 2006 werd daar een tentoonstelling, in het kader van 400 jaar betrekkingen tussen Australië en Nederland, gehouden. De hedendaagse aboriginal kunst stond daar in centraal.

Hieronder de folder die uitgegeven was voor de expositie

 

 

 

30 Augustus, 2017