Over het ontstaan van het instrument zijn er veel vertellingen. Een dreamtime verhaal hierover is dat een boosaardige reus door een stam een enorme kuil werd ingelokt. Hij werd hierin vastgehouden en uit verveling ging hij op zijn reuzenpenis blazen waardoor het geluid van een didgeridoo klonk.

Met de didgeridoo zelf worden ook verhalen verteld, bijvoorbeeld die uit de dreamtime. Wat nou precies de dreamtime is zal een niet aboriginal waarschijnlijk nooit achter komen, maar in mijn westerse vertaling zou ik het een andere dimensie noemen die parallel loopt met onze zichtbare dimensies maar waar wij over het algemeen het contact mee hebben verloren. Het is waar o.a. de geestenwereld huist en waar contact wordt gelegd met de dierenwereld.

Doormiddel van de circulaire ademhaling, verwant aan een ademhalingstechniek uit de yoga, de constante vibratie van de basistoon in en om je lichaam bestaat de mogelijkheid dat je in een soort vorm van meditatie komt, je zou het een trance kunnen noemen. Hierdoor zou je meer vatbaar kunnen zijn voor “invloeden van deze dreamtime”

 

 

 

03-Feb-2012