Waarom ik deze cursus/workshop ben gaan organiseren:

Doordat mijn zwager in AustraliŽ woont zijn wij in februari 1998 op vakantie naar AustraliŽ geweest. Tijdens deze vakantie zijn we natuurlijk ook Aboriginals tegen gekomen. Op de markt te Melbourne heb ik bij ťťn van hen een Didgeridoo gekocht. Hij deed een paar stukjes voor en wij waren meteen verkocht. Deze didgeridoo heeft eerst ruim een jaar aan de muur gehangen voordat ik zelf hierop ging spelen.

Bij de Triade (muziekschool te Den Helder) gaven ze een workshop Didgeridoo. Dit was heel leuk en ik heb het zelf daarom nog een tijd volgehouden maar het circulair ademen wou nog niet echt lukken. Zoals bij elk 'muziek-' instrument heb je af en toe toch les nodig. Helaas waren er geen workshops in de buurt en al helemaal geen cursus.

Op een gegeven moment kwam ik een advertentie tegen waarin stond dat er een workshop op Texel werd gehouden. Ik heb daar toen Lies Beijerinck ontmoet en tijdens de 2e workshop heb ik het idee geopperd om een cursus in Den Helder te organiseren. Het voordeel van een cursus is dat je elke week les krijgt en als je problemen hebt met spelen dit ook meteen kan vragen. Je gooit dan minder snel er het bijltje bij neer.

Ik geef nu de beginners zelf les. Een aantal daarvan gaan door naar de gevorderden cursus van Lies en wij zijn inmiddels aan de 10e editie toe van de cursus. Wie had dat ooit gedacht!

 

 

 

9 August, 2014